Ghosttown lanceert line-up 2 decades jubileumeditie

POSTED: 07-09-2013

’Nothing makes the blood of a gabber run cold quite like meeting one of these creatures from beyond the grave. We present you GHOSTTOWN, where frightening moving ghosts and zombies will try to break your nerve-system. These ghost decorations together with terror sounds and Einsteins 3-dimensional spacelasers can be too much for you! Be there and try to survive!!’

Met deze tekst op een enorme flyer met een draak voorop werden we in 1993 uitgedaagd om dit toen nieuwe feest te komen ‘overleven’. Dat Ghosttown geen eendagsvlieg was, blijkt wel uit het feit dat Dance 2 Eden op zaterdag 7 december 2013 het 20-jarig bestaan van Ghosttown met een knallende jubileumeditie zal vieren in Central Studios Utrecht. Ghosttown is hiermee een van de langst lopende Hardcore-concepten ter wereld!

 

Line-up Early Hardcore Area

Zoals je van Ghosttown gewend bent, is Area 1 het domein van de Early Hardcore. Dit is altijd al zo geweest en zal ook op Ghosttown – 2 Decades zo zijn. 909 kicks & Juno synths: de sound van de jaren negentig mag nooit worden vergeten.

Meer dan 130 verschillende artiesten hebben de afgelopen 20 jaar het Ghosttown-podium een of meerdere malen mogen betreden. Helaas kunnen die natuurlijk niet allemaal uitgenodigd worden. Om toch een afspiegeling te kunnen maken van de Ghosttown-sound van de afgelopen 2 decennia, heeft Dance 2 Eden een selectie gemaakt van artiesten die de afgelopen 20 jaar de deur plat hebben gelopen, aangevuld met een aantal toppers die gewoon niet mogen ontbreken op Ghosttown anno 2013.

Dano, Gizmo, Buzz Fuzz & MC Da Mouth of Madness bijvoorbeeld. Als The Dreamteam voeren zij de lijst aan. Het kan niet geheel toevallig zijn, dat ook The Dreamteam inmiddels 20 jaar bestaat!
En wat dacht je van een onvervalste Coolman Early Hardcore Set van DJ Rob & MC Joe, zoals je zelden nog hoort?

Daarnaast zal er ook een Ghosttown debutant aanwezig zijn. Uit Italië komt Placid K over. Hij neemt speciaal voor dit unieke optreden al zijn D-Boy Black platen mee. Voor de echte liefhebbers zegt dit genoeg.

Afgelopen juni op Dance 2 Eden Outdoor kon je de wereldprimeur meemaken van the return of The Masochist. De reacties op zijn optreden waren overweldigend! Dance 2 Eden verwelkomt de gemaskerde man dan ook graag op Ghosttown.

Ook om Paralizer & Pavo kan Dance 2 Eden natuurlijk niet heen. Met 15 optredens mag Paralizer met recht gezien worden als de enige echte Ghosttown-resident. Voor de in 1993 nog piepjonge DJ Pavo was de allereerste Ghosttown ook meteen het allereerste grote feest waar hij draaide.

Ghosttown zou Ghosttown niet zijn als er niet ook even flink de duistere diepte van de Early Hardcore ingegaan zou worden. Niemand minder dan Predator kan dat als geen ander. Verwacht dan ook vele klassiekers van Ruffneck Records in zijn genadeloze set!

Deze jubileumeditie van Ghosttown wordt op geheel eigen wijze geopend door Dr. Rude.

 

Hardcore Alliance in Area 2

De premiere van de Hardcore Alliance stage was op Dance 2 Eden Outdoor een doorslaand succes. De combinatie van Millennium en Hardcore bleek een gouden greep: In en om de tent ging iedereen uit z’n dak. Hardcore Alliance wordt dit jaar de tweede area op Ghosttown.

De Italiaanse Tommyknocker, zal er een van de millennium sets voor zijn rekening nemen. Hij brak rond de eeuwwisseling door en kent het genre als geen ander.
De uit hetzelfde land afkomstige DJ / Producer Amnesys levert releases af van een zeer hoog niveau. Hij verzorgt een uur lang kwaliteitshardcore van de bovenste plank.
Early hardcore koning DJ Vince is op veler verzoek uitgenodigd om zijn andere specialiteit te komen tonen: Millennium Hardcore.

Als je op Dance 2 Eden Outdoor bent geweest herinner je je zeker het laatste uurtje met Korsakoff nog. Zij wist met haar set het laatste restje energie uit iedereen te persen en sloot het festival snoeihard en waardig af.  

Een DJ die geen nadere uitleg behoeft is Nosferatu.  Met de combinatie van zijn platenkeuze en technische skills weet hij de zaal altijd los te krijgen. De talentvolle D-Tune, die onlangs nog een remix uitbracht van DJ Sim’s klapper ’Cartoons in progress’, beukt zijn favoriete hardcoretracks van het begin van deze eeuw door Area 2 heen.

De vocals in Area 2 worden verzorgd door MC Axys.

De volledige line-up:

Area 1 :  Ghosttown (Early Hardcore 1992-1999)

 • The Dreamteam: Buzz Fuzz, Dano, Gizmo
 • Placid K (Special D-Boy Black Set)
 • The Masochist
 • Dr. Rude
 • Predator
 • Paralizer
 • Pavo
 • Rob & MC Joe (Coolman Early Hardcore Set)
 • MC Da Mouth of Madness

Area 2 : Hardcore Alliance (Millennium Hardcore 2000-2007 en Hardcore 2008-2013)

 • Nosferatu
 • Korsakoff
 • Amnesys
 • Tommyknocker
 • D-Tune
 • Vince
 • MC Axys

 

Tickets

De Early Ghost tickets voor Ghosttown – 2 Decades zijn inmiddels volledig uitverkocht. De reguliere tickets zijn nog te koop voor de jubileumprijs van slechts € 25,- via www.dance2eden.nl/tickets.

Website en social media

Al het nieuws omtrent Ghosttown – 2 Decades volg je op Facebook en Twitter. Of check dance2eden.nl voor alle overige info. Live-sets van voorgaande edities van Ghosttown kun je checken op Soundcloud en video’s op het YouTube kanaal.

Saturday December the 7th 2013 – Central Studios Utrecht – Be there and try to survive!!

Nieuws

Archive ▾