20 Years Dance 2 Eden

POSTED: 31-10-2011

4 juli 1992 was een markant punt in de geschiedenis van de hardcore. Dance 2 Eden organiseerde op deze dag haar eerste gelijknamige feest. Het feest ‘Dance 2 Eden’ in 1992 was het begin van een rijke historie van evenementen. Bijna 70 raves, waaronder  Ghosttown, Trip 2 Dreamland en The Eden Rave passeerden de revue. Locaties als Vechtsebanen, Central Studios, de Rijnhal en de Oosterpoort deden dienst als toneel. Enorme flyers met draken, ridders en skeletten die aan vele slaapkamermuren hingen zetten de toon. Honderden artiesten traden op. Duizenden gabbers hakten hun voeten suf. Dit alles heeft hardcore mede gebracht naar waar het nu staat. Dance 2 Eden paved the way.

Volgend jaar zijn we al weer 20 jaar verder. Reden voor een dik jubileumfeest, en wel op zaterdag 10 maart 2012 in de Central Studios te Utrecht: ‘20 Years Dance 2 Eden’!

Line-up
Op de line-up zul je nog even moeten wachten, maar reken op een lange lijst van grote namen die in het verleden vaak voor Dance 2 Eden hebben gedraaid en hierdoor zeer zeker deel uit maken van de Dance 2 Eden-family.

800 megapixel foto
Ter gelegenheid van deze mijlpaal heeft Dance 2 Eden uit 10.000 beelden van foto’s en flyers uit het archief een 800 megapixel mozaïekfoto samengesteld. Zoom in op www.dance2eden.nl/20years en haal jouw herinnering op. Wie weet vind je jezelf terug!

Tickets
Tickets voor ‘20 Years Dance 2 Eden’ zijn vanaf nu te koop. ‘Like’ je www.facebook.com/Dance2Eden dan kun je je kaartje daar bestellen tegen de speciale jubileumprijs van € 20,-. Heb je geen Facebookaccount, dan kun je je kaartje uiteraard ook gewoon bestellen via www.dance2eden.nl/tickets of bij de Primera halen. De prijs van een kaartje is dan € 22,50. Let op: Aangezien ’20 Years Dance 2 Eden’ een ‘once-in-a-lifetime’ event is, verwacht de organisatie weer een ouderwets volle Central Studios op 10 maart 2012! Twijfel dus niet te lang..

Ghosttown
Voor alle Ghosttown-fans die zich nu afvragen, of er in 2012 dan geen editie van Ghosttown zal plaatsvinden, goed nieuws: Uiteraard mag ‘The Blueprint Of Hardcore’ ook in het jubileumjaar van Dance 2 Eden niet ontbreken! Maar hierover later meer..

Hou voor alle info over Dance 2 Eden www.dance2eden.nl in de gaten of volg Dance 2 Eden op Twitter en Facebook.

Nieuws

Archive ▾